24 Nis 2011

Pastel kumaş boyası..

Baharın gelmesiyle ben yine gerilerde kaldım.. Canım pek evde durmak istemiyor. Hep bir gezme havasındayım. Bugün bilgisayarın hiç açılmamış olmasına şaşırıyordum ki, haydi yatmadan bugün biraz yazayım dedim.


Resim kursuna gittiğimden bahsetmiştim daha önce. Pek sık uğramıyorum ama yine de yapılan işlere yetişmeye çalışıyorum.Resim ve yanında ne ararsanız her şeyin olduğu bir kurs bu.. Aslında kumaş boyama adı altında ve kumaşların boyanması gerekiyor.
 Ben tembeli, bundan da eksik kalmadım ama tembellik edip, pastel boya şeklinde kumaş boyası aldım.




Bu kuzu arkadaş, ilk denemem..  Pek güzel oldu diyemem..Pek özensiz boyadım..Ütüsü de bozulmuştu ben resimlerken ama en azından bir fikir edinin diye yayınladım yine de..

Boyanın kullanımı çok basit. Beyaz kağıda istediğiniz deseni çizip boyuyorsunuz. Arkasından beyaz kumaş üzerine tersinden ütülüyorsunuz. İçindeki talimatlara göre yeterli.. Ancak kızımın badisine yaptığım transfer ilk yıkamada çıktı.. O yüzden bu kuzuyu önden de ütüledim. (Ütülenmiş gibi görünmüyor biliyorum.. Başına bi işler geldi de... )Ancak henüz yıkamadım.

Yine de beyaz t shirtleri süslemek için gayet de kullanışlı ve eğlenceli bir yol..

Yakında yeni çalışmalarımla yine gelirim...


2 yorum:

Nuran Özalp dedi ki...

merhaba, uygulamanızı sevdim. sonraki yıkamalarda boya çıktımı onu merak ettim. yada boyayı sabitlemek için yeni bi fikir geliştirdinizmi? uygulama başarılı ise ben de alıp denemek istiyorum. kolay gelsin.

Öblem dedi ki...

Selamlar.. Uzun zamandır yorum yazmamla ilgili bir sorun vardı.. kusura bakmayın .. yazmamış olabilirim.. Boyayı sabitleyemedim henüz.. Daha güzel uygulanışı olan boyalar varmış.. Bulunca daha detaylı anlatırım...:)