23 Ara 2013

Mama Minderi

Mama sandalyesinden ayaklarını kurtarıp , ayağa kalkan, o sandalyeden masaya emekleyerek geçmeyi başaran bebeklere ne yapılır?  tabi ki bari düşmeden şaşmadan insin diye mama minderi.. çünkü böyle hareketli ve yaramaz çocuklar aynı zamanda kendi işlerini de kendileri yapmak isterler..
sen otur çocuğum ben sana yediririm demek ne mümkün!!
kendi içeçek o çorbayı!!

haliyle, en acilinden bir mama minderi işte böylelikle ortaya çıktı..
başka bir proje için Banuş'tan  getirilen minderler de atılmadı, satılmadı, ziyan hiç olmadı..

Buyrun resimli anlatımlara..

herşey iyiydi de ,  sandalyenin altından bağlamak için kullanacağım şeritleri,  yuvarlakları birleştirirken  o araya koysaydım daha iyi olacaktı. o kadar büyük bir parçayı tekrar dikiş makinesine sokmaya çalışmak nasıl bir işkence anlatamam.. bana değil, en çok sevgili dikiş makineme!!
:)


kabaca anlatacak olursam,
sandalye boyutlarında kalıbımı çıkardım. iki yuvarlak ve süngerimin yüksekliği kadar eni olan ve de yuvarlağın etrafını kapatacak kadar da boyu olan bir de dikdörtgen  kestim. Bu arada kullandığım kumaş, çok özel bir kumaş diyemicem..elimin altıda acilen kesilebilecek, sıvıya karşı emici ve de çocuğu terletmeyecek , yani bu iş için gayet uygun bir eski plaj havlusu vardı. Hiç acımadan kestim onu bir hamlede..

yuvarlak kumaşın etrafına dikdörtgeni geçirdim.. işte tam da bu sırada bağlama yerlerini de dikmem gerekiyordu..ben yapmadım siz yapın... sondaki foto da görüldüğü üzere düzensiz bir zigzag.....






 
  
 
 



 





2 yorum:

Meşgul Anne dedi ki...

Buna benzer birşey bende dikmistim oglum kucukken.Kesinlikle cok ise yaramisti :) Ellerinize fikrinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Ben sizin yerinizde olsam böyle birşeyin resmini bile koymam..
İğrenç olmuş.