23 Ağu 2014

Tatlı tulum




 Geçen sene kumaşçıda gezerken, pardon eşelenirken, 1,5 yaşında olan gökçe , bu kumaşı sepetime atmıştı.. Kızlarımın zevklerine güvenebikeceğim galiba....  Atlet ihtiyacım var, malum yaz diyordum ki, tulum da olabileceğini farkettim...  Kumaşım biraz fazla olsa, ya da aynı lacivert düz renk kumaşım olsa bu kadar tatlı olur muydu bilmiyorum ama, beli fazla kısa olacak bu tulumu kurtarmak için  pano şeklinde olan kumaşın yanındaki düz bölümünü kullandım..   
  Üst kısmı biraz bol, dökümlü , alt kısım ise tam oturan bir şort tulum...  Yakada da sarı kumaştan püskülümsü bişiler var.. Spontane gelişti ama güzel oldu sanırım..

Çoğunlukla tek sefer katlayıp çift iğne ile dikiyorum yaka ve kolları. Bu sefer üşenmedim, iki kez katlayıp çift iğne ile diktim..

 Aferim bana.. Güzel oldu.. Kızlar da istedi ama malesef hiç kumaş kalmadı.. 

Bu arada denemek için giyip fotoğraflandı ama talibi çıktı.. Ben giymeden yeni sahibine ulaşacak yarın..

Unutmadan, kalıp mı dediniz?   Yok öyle bir şey.. Bir tshirt ve bir pijama altı gayet yardımcı oldu..

Sevgilerle...

2 yorum:

serpil dedi ki...

Cok begendim ama keşke şu kaliptan deseydiniz de bizim gibi kalipsiz dikemeyenler Üzgün surat yapmasaydi:)))

Öblem dedi ki...

Hahahah... Gece gece güldüm sesimle.. Yok yok, yapmayın siz üzgün surat :)
Burda 5/91 sayısında streç kolay dikiş kalıbı mevcut..ilk başlarda ben de onunla dikiyordum., sonra baktım ki yakası açık diye değiştirmişim, penye diye pensi koymamışım,kol altı kolsuz giymek için fazla derin derken derken, koyverdim:)) ama tayt kalıbı muhteşem belirteyim..