13 Oca 2012

Güneş'in pantolonu III Tavşancık ve Turuncu




Eldeki kumaşları değerlendireyim istiyorum ama eksik malzemeler için kumaşçıya gittiğimde yeni bir şeyler gözüme takılıyor..  Zaten 3 kumaşçı var burada ben de yalnız 1 tanesinden alışveriş yapıyorum. İşin komik tarafı giyim için değil da daha çok perdelik , çarşaflık kumaşlar satıyor olması..

Kızıma değişik eğlenceli bir  şey dikmek istiyorum derken, tavşanlı bu akfil benzeri kumaşı gördüm. Aslında nevresim kumaşıydı.. Ama tuhafiyeden arma alıp üstünü böyle süslemektense hazır desenli haliyle kumaşı almak daha sevimli geldi gözüme.. İki paçasına tavşanları denk getirmeye çalıştım.. İçini yine polar kapladım. Bu sefer dikerken biraz daha bol olsun istedim.. Paçalar bol olunca daha eşofman gibi oluyor ve daha da rahat hareket ediyor.. Pek sevimli oldu..
Ardından gelen turuncu pantolon ise tamamen fazlalıktan çıktı.. Burada kızıma göre penye yelek bulamıyorum malesef.. Yüne de alerjisi olduğu için giydiremiyorum.. Akrilik bile yüzünde yaraların çıkmasına sebep oluyor..Çok mutsuzum bu konuda..





Neyse, yeleği de bari ben dikeyim, evde uykudan uyanınca giysin diye divitin bakıyordum, pembe olanı yeni gelmiş pek şeker göründü gözüme.. Bir de turuncu parlak bişi var o da ne derken, kumaşcı onu da verdi..



Turuncu akfil.. Tavşanlıya göre çok daha ince.. İçine pazenden kalan kumaşla astar yaptım ama yine de içime sinmedi..ince gibi geldi.. Bir de turuncu kumaş tam 50cm.. yüksek bel, uzun paça derken ucu ucuna yetiyor . Evdeki parça ,artık kumaşlardan bel ve paça için bir kısım uygun kumaş buldum.. Daha uyumlu renklerde olsaydı içli dışı giydirirdim ne güzel olurdu..























PS 1 :  mankenime maşallah ı unutmayalım lütfen..
      2: Evimin en dağınık hallerinde çekilen fotoğraflar için üzgünüm..Güneş'le zor geçiyor çekimler :)

1 yorum:

Narsistanbul dedi ki...

sevimli! :=)