11 Mar 2010

bebek odası hazırlıkları

Ve bebeğe kaldı tahmini 5-6  hafta.. Son viraja girmiş sayılırız sanırım.. Her ne kadar ben hatırlayamayıp dolaplara kapılara çarpsam da kocaman bir göbeğim var artık.. Yaz ya da sonbahara doğru bir ev taşıma telaşı saracak bizi.. Ben de hem bebek  temiz ve az eşyalı bir eve gelsin istediğimden , hem de taşınırken kolay olsun düşüncesiyle kendimi işe vermiş vaziyettey(d)im. Evdeki tüm hurçları indirdim, tekrar topladım, hiç sevmediğimden kullanmadığım, sanırım hiç kullanmayacağım ama el emeği olduğu için atamadığım dantellerimi, yatak takımlarımı , salon takımlarımı ,işin aslı fazla kullanmadığım nevresimlerimi bile...(herşeyi) kaldırdım. Çocuk odası olarak kullanacağımız odadaki çalışma masasını  söktüm (demonte malzemeleri seviyorum) kışlıkları yazlıkları kaldırayım derken o kadar çok iş yapmışım ki,  doktor  iyi beslenme ve iyi dinlenme konusunda uyardı.. Anneme göre azarladı .. 5 günlüğüne İzmir'den gelen annem, doktorun söylediklerini de duyunca beni yatırdı, bir dünya iş yaptı ve gitti...Kızıcığımın odası hazır oldu..Kapı süsü bile....
Annem, yani torununun sesleneceği şekilde Banuş, her işte olduğu gibi yine şahane bir ustalıkla kapı kaplıyor. Kapı malesef çok kötü bir haldeydi ve boya tutmuyordu.Biz de duvar kağıdı ile kaplamaya karar verdik. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde ben de "çalış tabi" diyerek destek verdim kendisine..


Kapının sağından başlayarak odayı fotoğraflamaya çalıştım. Bizim kız alim olacağı için önce çalışma masası....Bilgisayarı ve hesap makinesi hazır.. 
 Dolap kulplarına dikkat: Biraz sonra ayrıntı vermeyi planlıyorum...
Köşede bebek arabasının şasesi ve benim henüz tam olarak hazır olmayan hastane çantam olmasa daha şık bir foto olacaktı ama şu an bunlar çok önemli..Yerinden kımıldatmak istemiyorum :)       Perdeyi Banuş dikti.  Kapağın üzerindeki tüm şekillerin içi puf puf dolgulu.. Bu arada sağ tarafta bir ek yeri var. kumaş kadife gibi olduğu için daha açık renkmiş gibi duruyor ama gün ışığında belli olmuyor hiç.. Beşik de annemin eseri..Söylemiş miydim?


Daha önce bir internet sitesinde görmüş ve çok beğenmiş. Ben de yeşile takıntılıyım zaten... Yeşil olsun başka bir şey istemem derken annem muhteşem bir eser çıkardı ortaya..


3 yorum:

Mfuro dedi ki...

Küçük meleğin sağlıkla dünyaya gelir ve yaptığınız şu masal kitabındaki saraylara benzeyen odasında vatanına milletine ve ailenize hayırlı bir evlat olur.Bu odayı o kadar kıskandımki 2.yi doğurmayı istedim yaaaa.....

Unknown dedi ki...

ÇOK GÜZEL OLMUŞ..ELLERİNİZE SAĞLIK ...NE KADAR ŞANSLI BİR BEBEK .BENDE YOLUNU DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM...BİR İTİRAZIM VAR..BANUŞ DEĞİL ANNEANNE...............SEVGİLERİMLE.

Öblem dedi ki...

itiraz konusunu benimle değil banuşla halletmeniz lazım :) Ama senden iyi anane mi olur ki..