13 Ara 2011

Göbeğime Şort

Geçen kıştan beri takip ettiğim, ancak bu kış göbeğimin büyümesiyle giyemediklerime daha çok özenmem sonucu olsa gerek, şort modası pek cazip gelmeye başladı...
Hamile kıyafetlerine bakıyorum;  benim tarzım değiller..  ayrıca çok pahalılar..
Daha tarz bir şeyler giymeyi seviyorum. Bu fotoda kalın siyah çorap giymişim heyecanla iş bitti diye. Ama aslında fuşya ya da fıstık yeşili kalın çorapla giymek daha eğlenceli. Hamileler renkli giymez diye kim demiş!!
(Bu arada Güneş'te tam 22 kilo almıştım. Yine de aynı şekilde giyiniyordum...Şimdi biraz daha az kilo aldım ama bu sefer de şişlik çok oluyor.. Yani görüntüde bir şey değişmemiş...)

Ben de kendimce  bir çözüm buldum. Evimizin büyük bedeni kocamın artık giymediği bir pantolonu bana şort oldu. Detaylı fotoğraf çekmeyi bir türlü hatırlayamıyorum. İşe bir heyecanla başlayınca malesef önemli noktaları atlamış oluyorum çoktan.
Daha önce de kocacığımın giymediği pantolonundan hamile pantolonu imal etmiş, hatta hazır aldığımı artık beğenmez olmuştum. Aynı mantıkla önce göbek kısmına penye geçirmekle işe başladım.

pantolonun önüne penyeyi eklemek için ağ kısmıından yukarı doğru 10-12 cm ölçtüm. en alt kısım buradan başlıyor. Yanlara  göre eşit yapmayı beceremediğim bir şekilde yukarı doğru kestim.
Nasıl oldu bilmiyorum ama eşit olmadı. sanırım cepler biraz işi bozdu.
Şort yapmak isteyenlere öncelikle şunu söyleyeyim: önce  paça boyunu kesin ondan sonra diğer değişiklikleri yapın. Penye normal siyah bir tshirt idi bir zamanlar.

Koca pantolonu olunca arkadan ve yandan daraltmak gerekti. Aslında en başından biraz kumaş alıp dikseydim daha kolay olurdu belki de ama evdekileri bozmayı seviyorum.kemeri de söktüm bu arada.. .
Penyeyi diktim . Paça boyunu ayarladım.
Kadife kumaş evin her yanına minik tüycükler bıraktı. Bir daha kadife mi ?! Aman eksik olsun.. sülfile yapmayı sevmeyen biri olarak beni çileden çıkardı..

1 yorum:

Banuca dedi ki...

Ne harika şeyler dikiyorsun sen böyle,kocanın şortundan hamile şortu, eşofmandan bebeğe önlükler, harikasııınm :)