28 Şub 2011

Çekilebilen Tencere Kulağı

Mutfaktan pek çıkamayan biri olarak, ısınan tencere kulplarına ve en çok da ısınan tencere kapaklarına sinir oluyorum! Her seferinde mutlaka yakıyorum elimi.

Isınan tencere kulpları için çarşıda gördüğüm kulakları yapmışlar. Tencereyle beraber satıldıklarını görmüştüm ama Asuman ablanın yeni aldığı tencerelerinde bulunmuyordu. Ben de ufacık kulak, ne olacak ki dikişinden dedim.. Meğer küçükler daha da zormuş.. Olsun.. Elim deymişken bir de fırın eldiveni diktim. Evdekilerden çıkardım eldiven kalıbını. Ama kulaklar için herhangi bir kalıp yok. Tencere üzerinden göz kararı çıkarıldı ..  Evdeki tüm tencerelere uyuyor.. İçini gri kumaşla kapladım. Üzeri ise benim her şekile giren sevgili kırmızı divitinimle. İçlerine de elyaf koydum ki hem puf olsun hem de elimizi yakmasınlar.. Her eve lazım diyorum .


8 Mart  Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, her daim mutfakta olan hanımla için iyi bir hediye değil mi?
 Bir  çift kulak ve bir eldiven de siz ister misiniz?

İzleyicim olmanız yeterli.. Blogunuzda, sağda solda , çat burda, çat kapı arkasında duyurursanız memnun olurum tabi ama mutlak şart değil. 


Bu arada hediye için olan henüz dikilmedi.. Olmayan hediyedi de vermek garip ama, bu sefer de böyle olsa olmaz mi?

  1. Edit: Çekiliş için ne lazım ki? katılıyorum demeniz yeterli.. Bir de 8 Mart çekiliş için uygun bir zaman mı?




26 Şub 2011

Lezzet Kubbesi

Daha önce teyzemin blogundan bahsetmiştim.. Görmeyeniniz var mı? Aaa.. çok ayıp.. Her ne kadar kendisi gezmekten pek yazı yayınlayamasa da, pratik tarifleri inanılmaz güzel olur.. Ara sıra lezzet kaçamaklarıyapmak için mutlaka uğrayın derim.
Bloguna yazdığında koştum, tarifi çaldım hemen ve denedim..
Olay budur!

15 Dakikada size pastane kıvamında bir lezzet. Üstelik süslemesi de kolay..

1 adet pasta tabanı
1paket cremolé
1 paket kremşanti
1paket çikolato sosu
YAPILIŞ:pastaban iki parça zaten. su bardağı ile yuvarlak kesiyorsunuz.14 ile 16 adet çıkıyor. Üzerlerini sütle ıslatın cremolé ile kremşantiyi 2,5 su bardağı sütle çırpın. İyice sertleşecek. Keklerin üzerine bombeli şekilde koyun. Kalan kırıntı kekleri ufalayıp kremanın üzerine dökün.  En üstüne de çikolata sosunu soğuduğunda dökün..

24 Şub 2011

Kızımın cicileri ..

 Yeşili sevdiğimi söylemiş miydim? Evet seviyorum.. hem de çoookk. Gözelim hep yeşili arıyor.. Elimin altında yeşil bir şeyler olmazsa mutlu olmuyorum.. Hem rahatlığı hem de enerjiyi ifade ediyor benim için..
Boşuna ziraat mühendisi olmadım elbet :)

Geri dönüşüm projeleriyle kendimce dikiş konusunda staj yapıyorum. Aslında en zor bölümden başlamışım bunu da yeni anlıyorum.. Olmayan bir şeyi oldurmaya çalışmak çok zormuş..
Ama benden kaçar mı?
Elbette hayır!

 Önce küçük tatlı eteği anlatmalıytım. Kendisi hamileliğim sırasında giyilmek üzere alınan bir elbiseydi.  Kendime uzun süre önce tunik yapmış ve artan parçayı saklamıştım. Kafama bant yaparım diyordum ama kızıma etek kısmetmiş.
Belini kıvırıp lastik taktım sanıyorsanız yanılıyorsunuz. 

Tek tek pileledim onu ben...
Böylece daha sevimli oldu.. Yürümeye başladığında rahatlıkla  diyecek...

Ardından, kızımın yüne alerjisi olduğunu keşfettim ve ananemin ördüğü yeşil berenin içine astar dikmeye çalıştım. Tabi ki kocamın bir "eskisi" değerlendirildi bu iş için.. :)
   Kocacım sana söz ben sana daha güzellerini alıcam...














  Berenin içine dikmek üzere uzun kollu tshirt ün kollarını kestim. Ben makineye çekecektim ama annem oturduğu yerde elinde  dikivermiş bile ...
Resimdeki de kızım değil kızımın boyu kadar, benim oyuncak bebeğim.. Benimki o saatlerde uyuyordu da...

Gelelim tayta....

Bere astarı olarak kullanılan kollar bana pek bir tayt gibi göründü.. Pazardan aldığımdan ne farkı var  ki?

Gördüğünüz gibi, diktim , oldu bitti...





Berenin içi, canavarın ağzına benziyor bu foto da!

22 Şub 2011

Yer Kirazı/ Altın Çilek

Bugün biraz faydalı işler yapayım dedim.. Geçenlerde bizim manavda rastladığım bu küçük bitkinin yer kirazı, bir başka deyişle altın çilek olduğunu öğrendim.Çok ilginç görünüyor değil mi?
Altın çilek ile ilgili daha önce haberlerden birşeyler duymuştum ama kabuğuyla görmemiştim.

Faydaları saymakla bitmeyen bı küçük sevimli arkadaşı tanıyalım ve yetiştirelim..
Ben bu küçük sepeti 4 tl ye aldım. Araştırma yaparken balkonda da yetiştirilebileceğini öğrendim. Şimdilik deneme aşamasındayım.. Gelişmeleri haber veririm elbette...
Siz de deneyin....





bizimbahçe.net sitesinden  aktarıyorum:

Tohumları yılın ilk aylarında ekmek o yıl hasat edeceğiniz ürünü çoğaltacaktır. Tohumları erken ekerek daha fazla yer kirazı toplayabileceğiz.
Tohum ekimi için kullanacağımız toprağımız torf olabilir. Ufak saksı veya kaplara tohum ekimi yapılabilir. Bu amaçla hazırladığımız kaba torf eklenir, torfun ince olmasına dikkat edin. Torfu ekledikten sonra düz bir cisimle yüzey fazla bastırmadan düzgünleştirilir. Tohumlar yüzeye eşit miktarda serpiştirilerek üzerine 0.5-1 cm. kadar ince elenmiş torf serpiştirilir. İlk sulaması yağmurlama şeklinde toprağı dağıtmadan yapılır. Bu ve bundan sonra da sulamanın yağmurlama şeklinde yapılmasına özen gösterilmelidir, böylelikle toprak üst katmanı bozulmamış olacaktır. Bozulan üst katmanda tohumlar yüzeye çıkacağı için çimlendirme başarısızlıkla sonuçlaabilir. Kabın üzeri bir cam veya poşetle kapatılır. Onun da üzeri siyah bir poşetle kapatılabilir, cam ortamın nemini muhfaza edeceği gibi siyah örtü ise ortamı karartacaktır. Tohumlar böyle karanlık ve nemli ortamda daha hızlı ve sağlıklı çıkacaktır. Günlük olarak cam açılıp havalandırılmalı, gerek görülürse sulanmalıdır.
Tohumlar genelde 10 gün sonra çimlenir. Tohumların çimlenebilmesi için ortam sıcaklığı çok önelidir. En az ortam sıcaklığı 21-22 derece olması gerekmekedir.


Şaşırtma (tohumların tek tek ve saplıklı yetişmesi için, ayrılması demek oluyor)


En az 3 yaprak olan fideleri plastik bardaklara şaşırtmak istedik.Bardakların alt kısımları muhakkak 2-3 yerinden delinmeli veya kesilmeli. Bardağın koyu renkli olması daha iyi olacaktır. Beyaz ve şeffaf bardaklar yosun yapmakta.
Şaşırtma yapmadan bir gece önce fideler iyice sulanmalı. Bu sayede fideler daha rahat sökülebilir. Ertesi gün erken saatlerde şaşırtma işlemi yapılır. Bu amaçla önce toprağımız hazırlanır. Toprak olarak bahçe toprağı ve biraz yanmış koyun gübresi karışı kullandım. Bu hazırladığımız toprak bardaklara doldurulur hafif bir sulama ile toprağın çökmesi beklenebilir. Daha sonra fideler yavaş yavaş çekilerek söklürler

Bardağın ortası bir çubuk ile delinerek sökülen fide bu çukura yerleştirilir. Kalan boşluklar toprağın hafifce bastırılmasıyla doldurulur. Bu şekilde tüm bardaklara aynı ilem uygulanarak şaşırtma işlemi bitirilir. Bu işlemlerden sonra hemen ilk can suları yavaş yavaş verilir, ta ki suyun bardağın altından çıkana kadar. Bu esnada kesinlikle fideler direk güneş ışığından korunmalıdır.
Fideler en az 4-5 gün direk güneş ışığı almayan bir yerde bekletirilir, aksi halde şaşırtma yapılır yapılmaz güneş gören fideler derhal solarak yaşamını yitirebilir. Süre sonunda yavaş yavaş dış ortama çıkarabilirsiniz. Toprağın durumuna göre sulamaya devam ediniz. Artık bitkiniz hızla büyümeye başlayacaktır. Toprağında sertleşme olursa zaman zaman bir çubuk yardımıyla kök ve gövde kısımlarına zarar vermeden toprak çapalanır.



 

21 Şub 2011

Telafi..

Geçen hafta pek uğrayamadım  buralara.. Banuş gelmişti torun sevmeye.. Öyle güzel bir tatil oldu ki benim için.. Kendi evimde tatil yaptım.. Yemeğe de çocuğa da koşturdu.. Biraz yorduk biz onu ama sanırım o da keyif aldığı için yoruldum demedi hiç :)
Bugünlük  yaptıklarımın resimleriyle idare edin.. Yakında çook daha şahane döneceğim.. Bu arada teyzemin sayfasına da bakarak olun.. Pratik lezzetleri harikadır..









10 Şub 2011

Yeni botlarımmm

Pek güzel ve güneşli günler var.. Şubat ayında olduğumuza kim inanır? (Kadir inanır derrmişimmmm)
Ben ise kara kış geliyor eyvah, trakyanın soğuğu da pek hain olur korkusuyla  bir süredir  küklü botlara bakıyordum.. Çocukla evden çıkmak zor olduğundan kolay giyilebilir olmalı bir de ayaklarım çok üşüdüğünden sıcak tutmalı diyordum.. Ewdekiler ne kadar kötü görünürse görünsün, çok sevdiğim bir şey bulana kadar yenisini giyemiyorum.. Alışkanlık ya da üşüme korkusu.. siz ne derseniz artık..




Konuya dönecek olursak,  botlarımın üzerine evdeki peluşu kestim ve tozluk yaptım.. Çook süper oldular bence.. Elim deymişken bir de çantamı kapladım ki sormayın.. Feraycım çatlaaaaaaaaaa...
(Ben de ne hain, ne fesat komşuymuşum meğer.. Yok yok.. Ferayıma da geliyor bir tane)
Bu arada tozluklar giyilebilir ve en güzeli kolaylıkla çıkarılabilir oldu.. yani botlara sabit olmadığından her türlü abiye ile de kullanabilirim..










Pardon, Siz benim her gün ayrı bir düğüne gittiğimi unutmuştunuz değil mi:)

Evden çıkmadan bir hafta geçirebiliyorum ama dışarı çıkarken giyecek hiç bir şey bulamıyorum... Bu arada markafoni , trendyol ve limango üçlüsünü de her sabah takip ediyorum.. Ama gelip gidip abiye elbiselere bakıyorum alsam mı diye...
Düğünlerde giyinilir, süslenilir, çok da güzel oynanır diye bi ilan mı versem ki..?
limango ve markafoni için mail adresimi verebilirsiniz bu arada...
ozlemcaglayan@gmail.com

9 Şub 2011

haydi oyuncak dikelim ..

 Bir süredir Feray gibi ben de uzak kaldım yazılardan.. Aslında benim pek boş durduğum söylenemez ancak yazmaya , yayınlamaya pek fırsat bulamadım.. Fikrim geldi çok çok  fena ama henüz  beceremedim..

Kızım baby first de pboo diye ce ee yapan maviş karakteri çok seviyor.. Televizyonu az izlemesine rağmen  bu mavişi gördü mü çıldırıyor, çığlık çığlığa bağırıyor...
Ben de sevgili  sevilimin bence (!) eskiyen  eşofmanını  değerlendirmek istedim.. Ne büyük tesadüftür ...Tam da bu p-boo nun rengi değil mi o ?!
evet evet.. Geliyor oyuncağın bebeğim az sabır:)

Önce kalıp çıkarmak için tv nin sayfasında oyununa girdim, ekran görüntüsü üzerinden kalıp çıkardım.. Sıra geldi kesmeye dikmeye.. Yalnız ben bu işi becerebilecek kıvama gelmemişim henüz.. Biraz daha fikrimin gelmesini beklemeliyim.. Bu arada bu resmi ben masaüstüne kaydettim, gelip gidip gördükçe kızım yine çıldırıyo.. Ay ilk aşk bu mu ki?



   








Haydi oyuncak dikelimm...
  E bi yardım edin de dikelim.....





Ufak tefek problemler var bence.. Fikir verirseniz sevinirim..

1.  Bu arkadaş ne kadar tombik olmalı
2. Suratı biraz küçük mü olmuş ?
3. ben bu küçük parçaları dikiyorum içten.. sonra çevirince pek bi çirkin oluyorlar..şekilleri bozuluyor..  Nasıl olcak o zaman bu iş?



Ayol  bi el atın da kızım sevinsin  ya....


Böceğim büyüdükçe eğlenceli geçmeye başlıyor günler.. Omuzlarıma aldığımda çok eğleniyor..
Foto da azıcık saklamaya çalıştığım vileda sopası da " işi bırak benimle oyna" anından kalma ...Benim evim toparlanır mı?
Bence "CIK"


8 Şub 2011

Pamuk..

Sevgili 10marifet izleyenlerinin de bileceği gibi, Nevali, bu arkadaşı hediye etmek istemiş.. Benim amigurumiyle pek aram yok, kendim yapmaya üşeniyorum çok.. .Ama sevimliliğine dayanamadım ve ben de şansımı deyeyeyim bakalım dedim.. Ben öyle çekiliş, kura, kupon falan anlamam.. yazılarımı yazar, kendimce eğlenirim ama  diğer blog yazarlarının hislerini de anlamıyor değilim. Benimki sadece "oooff kim şimdi yazı yazacak, kim şimdi link verecek.. püff..tembelim" durumu...
Gel gelelim olayımıza..
beni bunca kelimeyle meşgul eden bu  sevimli arkadaşa buradan ulaşabilirsiniz..  Mümkün olduğunca ulaşınız zaten.. 
pek sevimli ayol..
Bu arada konuyla ilgisi pek yok ancak, size otobüsten bahsetmiş miydim?
Sonraki yazımda o zaman kesin.. Şimdi fırında balıklara bakmalıyım:)

3 Şub 2011

tombik magnetler

 
Kalbim ellerinde şimdi..
sınırsız, sonsuz teslimiyetle..
ürkek ve çekingen, küçük bir serçe gibi..
kırma onu,
yalnızca sev,
hep sev
sen sev...
 
 
 
Hızlı ve hasta bir haftasonunun ardından ancak kendime gelebiliyorum.. Geçen haftadan başlayan  üşütme akabinde sesim kısıldı ve cuma gününden beri "sessizdim" .
Bebekle konuşmak zorunda olmak kötüymüş.. Belki de ben sürekli sesimi zorladığım için henüz sesim eski haline dönemedi. Ben de haftasonu aniden karar verdiğimiz istanbul gezisinin ardından ancak  toparlanabildim. Geçen gece önlükleri yaptığımda tombik magnetlerim de hazırlanmıştı. Uzun süredir aklımda olan bir proje olmasına rağmen "fikrim geldi" kıvamını pek alamamışlardı. Sonunda biraz oldu gibi oldular ancak içimden geldiği gibi değiler henüz .Biraz olgunlaşmaya ihtiyaç var sanırım..

 




1 Şub 2011

Aşkımın Meyvesi..

Sevgili 10 marifetçiler sağolsunlar kalpli şirinleri yaptılar / yayınladılar.. e eksik kalırm ıyım hiç?
Sevgililer gününün yaklaştığını bugün anlamış bulundum ve bir şeyler yapma telaşı sardı beni.. Haydi bakalım dediğimde tabi ki saat 22.30 u bulmuştu. Hatta hala bu saatte yazıyorum yazıyorum yazıyorum..
olsun. Bugün yaptım bugün yayınlamalıyım..

 



Elbisemin kumaşı divitinden geçenlerde kızıma bir önlük dikmiştim eğlencelik. Sonra baktım ki güzel iş görüyor bir tane daha yapayım derken, kalpli olsa da olurmu diye... İşte döndü dolaştı fikrim geldi, beni buldu.. İki tane daha var elimde ancak onların etrafına biye geçmek istedim. Bu arada denemelerim sırasında benim bir yazlık elbisem ve bir bluzum heba oldu.. olsun.. Ellerime sağlık.. atmadım, değerlendirdim... Aferim mi bana?

Bu arada bu magnetlerden  da almak isterseniz, buradan ulaşabilirsiniz.Resimdeki önlük  de mevcut.. Yalnız bir tane oluyor zaten ne yaparsam.. Çünkü ikinciyi yapmaya tembelim :)